IMAGINE CUP 2014 – WORLD CITIZENSHIP

Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Microsoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja više od milion studenata širom sveta.

Takmičenja se organizuju u različitim kategorijama.

Ove godine, u okviru kategorije World Citizenship Competition, tim sa Instituta za matematiku i informatiku plasirao se u Nacionalno finale sa projektom SugarLife.

SugarLife predstavlja savremeni web informacioni sistem namenjen jednoj od najrasprostranjenijoj bolesti današnjice – Diabetes Melitus.  SugarLife pruža niz servisa koji integrišu podatke, alate i korisnike u jedinstveno okruženje. Korisnici mogu da se informišu, povezuju, sarađuju, upravljaju podacima i donose optimalne odluke.

eXtreme Team čine studenti 3. godine studija informatike:

  • Đorđe Janković
  • Željko Milojević
  • Janko Đurić

Mentor tima je Doc. dr Nenad Stefanović.

Imagine Cup World Citizenship Competition je svetsko takmičenje za najbolje softversko rešenje koje se bavi globalnim društvenim izazovima. Pod sloganom “Where everyone sees problems, you can find solutions”, studenti su imali zadatak da, uz pomoć najnovijih informacionih tehnologija, osmisle projekte iz oblasti zdravstva, obrazovanja, životne sredine, itd. Ova inovativna softverska rešenja treba da donesu unapređenja u navedenim oblastima i da poboljšaju kvalitet života građana.