Najbolje softverske inženjere šaljemo na Arsenal Fest

 

Na ovogodišnjem takmičenju za najbolju aplikaciju u okviru predmeta Softverski inženjering studenti Informatike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu će biti u prilici da osvoje komplet ulaznica za sve tri večeri muzičkog festivala Arsenal Fest 2014. Nagradu za najbolje softverske inženjere je obezbedila nemačka kompanija Dokumenten Management GmbH Ogranak Kragujevac.

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu se već nekoliko godina u okviru studijskog programa Informatika održava kurs iz predmeta Softverski inženjering. Cilj ovog predmeta je priprema studenata za realne uslove poslovanja u softverskoj industriji. Svi studenti se dele u timove koji imaju zadatak da za vreme trajanja kursa razviju sopstveno softversko rešenje za zadati realan problem. Po završetku kursa se organizuje takmičenje za najbolju aplikaciju, pri čemu se u obzir uzimaju zadovoljenost zahteva klijenta, dokumentovanost projekta, ispravnost i robustnost aplikacije, ergonomija i vizuelni utisak.

Tema ovogodišnjeg kursa je razvoj Android aplikacije za bežično upravljenje Lego robotom i pamćenje i analizu pređenih putanja.

Sa željom da nagradimo entuzijazam i trud, doprinesemo popularizaciji informatike, ali i promovisanju kulture, ove godine ćemo u saradnji sa našim partnerima iz kompanije Dokumenten Management GmbH svim članovima pobedničkog tima obezbediti  komplete ulaznica za muzički festival Arsenal Fest 2014.