Tim R2D2 ide na Arsenal Fest

Na ovogodišnjem takmičenju u okviru predmeta Softverski inženjering, za najbolju ROBOID aplikaciju je proglašen proizvod tima R2D2. Nemačka kompanija Dokumenten Management GmbH Ogranak Kragujevac je sve članove tima nagradila kompletima ulaznica za sve tri večeri muzičkog festivala Arsenal Fest 2014.

Milena Jovanović (Dokumenten Management) sa članovima tima R2D2 (Aleksandar Vujinović, Luka Jovanović, Nada Krivčević, Janko Đurić i Đorđe Janković)

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu se već nekoliko godina u okviru studijskog programa Informatika održava kurs iz predmeta Softverski inženjering. Cilj ovog predmeta je priprema studenata za realne uslove poslovanja u softverskoj industriji. Svi studenti se dele u timove koji imaju zadatak da za vreme trajanja kursa razviju sopstveno softversko rešenje za zadati realan problem. Po završetku kursa se organizuje takmičenje za najbolju aplikaciju, pri čemu se u obzir uzimaju zadovoljenost zahteva klijenta, dokumentovanost projekta, ispravnost i robustnost aplikacije, ergonomija i vizuelni utisak.

Tema ovogodišnjeg kursa je bila razvoj Android aplikacije za bežično upravljenje Lego robotom i pamćenje i analizu pređenih putanja.

Sa željom da nagradimo entuzijazam i trud, doprinesemo popularizaciji informatike, ali i promovisanju kulture, ove godine smo u saradnji sa našim partnerima iz kompanije Dokumenten Management GmbH svim članovima pobedničkog tima obezbediti  komplete ulaznica za muzički festival Arsenal Fest 2014.