ASSECO najbolje softverske inženjere šalje na Arsenal fest

 

 

Na ovogodišnjem takmičenju za najbolju aplikaciju u okviru predmeta Softverski inženjering studenti Informatike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu će biti u prilici da osvoje komplet ulaznica za sve tri večeri muzičkog festivala Arsenal Fest 2015Sa željom da nagradimo entuzijazam i trud, doprinesemo popularizaciji informatike, ali i promovisanju kulture, karte ćemo ove godine obezbediti u saradnji sa našim partnerima iz kompanije ASSECO.

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu se već nekoliko godina u okviru studijskog programa Informatika održava kurs iz predmeta Softverski inženjering. Cilj ovog predmeta je priprema studenata za realne uslove poslovanja u softverskoj industriji. Svi studenti se dele u timove koji imaju zadatak da za vreme trajanja kursa razviju sopstveno softversko rešenje za zadati realan problem. Po završetku kursa se organizuje takmičenje za najbolju aplikaciju, pri čemu se u obzir uzimaju zadovoljenost zahteva klijenta, dokumentovanost projekta, ispravnost i robusnost aplikacije, ergonomija i vizuelni utisak.

Tema ovogodišnjeg kursa je razvoj  IMI.CodeMaze edukativne online igre koja pomaže početnicima da savladaju osnovne koncepte programiranja.