Hour of Code

 

 

Hour of Code (sat programiranja) je najveći globalni pokret koji uključuje preko 100 miliona đaka u preko 180 zemalja.
Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu organizuje sat programiranja u ponedeljak 5. decembra 2016. godine od 12h-13h.

Šta je to Hour of Code?

Jednočasovni uvod u računarske nauke. Učenici će biti u prilici da se praktično upoznaju sa osnovama kodiranja i da uz praktičan rad i podršku instruktora naprave jedan program (igricu). Ova aktivnost uključuje timski rad, kreativnost i rešavanje problema.

Zašto računarske nauke?

Računarske nauke su fundamentalne. Svaki učenik u 21. veku treba da ima mogućnost nauči da koristi savremene tehnologije. Informacione tehnologije menjaju svaku oblast života i rada.

Osnove računarskih nauka takođe podstiču kreativnost i rešavanje problema – veštine koje su poželjne za bilo koju buduću karijeru.

IT poslovi su jedni od najplaćenijih. U SAD postoji 500000 otvorenih radnih mesta. IT stručnjaci su vrlo traženi i u Srbiji! IT studenti se najbrže zapošljavaju nakon diplomiranja.

Deca ih takođe vole! Nedavna istraživanja pokazuju da đaci vole informacione tehnologije i mnogi od njih žele da se time bave u budućnosti. Hour of Code događaj podstiče rodnu ravnopravnost i ima za cilj i da pokaže da svako ko ima volje i želje može da nauči nove tehnologije.

Broj mesta je ograničen.
hoc@imi.pmf.kg.ac.rs

BROŠURA

https://www.youtube.com/watch?v=FC5FbmsH4fw