Vesti

Prezentacija stipendija Vlade Francuske

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu poziva sve zainteresovane studente da prisustvuju prezentaciji stipendija Vlade Francuske.

Detaljnije

Blog

 • Apache CouchDB - Deo I

  Imate problem koji je teško definisati pomoću standardne relacione sheme? Za razliku od relacionih baza podataka, ni ranije opisani MongoDB ni CouchDB ne koriste tabele za čuvanje podataka i ...

  Detaljnije
 • MongoDB - II Deo

  Upite koje smo do sada razmatrali u prvom delu jesu korisni za osnovni CRUD (Create, Read, Update, Delete) nivo upotrebe, ali bilo kakvu naknadnu obradu podataka bismo morali samostalno ...

  Detaljnije
 • MongoDB - I Deo

  MongoDB je veoma popularna baza u tzv. NoSQL svetu. Prvi put je javno objavljen 2009. godine. Dizajniran je kao skalabilna baza podataka čiji su glavni ciljevi performanse i lak ...

  Detaljnije

Upis

UPIS 2019/2020

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA za polaganje PRIJEMNOG ISPITA za upis na studije MATEMATIKE i INFORMATIKE

Institut za matematiku i informatiku organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita iz matematike za upis na osnovne akademske studije MATEMATIKE i INFORMATIKE počev od 2. marta 2019. godine prema rasporedu datom u sledećoj TABELI.

Za sve informacije obratiti se na email imi.servis@gmail.com

Dokumenti za pripremu prijemnog ispita

Vesti

Seminar mašinskog učenja u Petnici

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente da se prijave na seminar mašinskog učenja u Petnici (PSI:ML).

Detaljnije

Vesti

Otvoreni podaci - Izazov

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu objavljuje Javni poziv u vidu izazova za predlaganje inovativnih ideja, a na osnovu podataka koje nude javne institucije i organizacije, dostupnih na Portalu otvorenih podataka.

Detaljnije

Stručna praksa

Comtrade centar-praksa

U okviru Centra za praksu, Comtrade nudi mogućnost obavljanja stručne prakse studentima završnih godina. Potrebni su nam mladi ljudi, ambiciozni, posvedeni razvoju IT rešenja, spremni za nove izazove u radu među najboljima. Svi zainteresovani studenti mogu poslati svoje biografije nа e-mail praksa@comtrade.com.

Partneri

Comtrade IT solutions and services

asseco

Microsoft Corporation Serbia

Istraživacko razvojni centar za bioinženjering

Technomedia

Emisia

Linkovi