Vesti

Strengthening Teaching Competences in Higher Education

U cilju praćenja i unapređenja nastavnog procesa na visokoškolskim ustanova sprovodi se istraživanje u okviru projekta Jačanje nastavničkih kompetencija u visokom obrazovanju (Strengthening Teaching Competences in Higher Education) finansiranog u okviru ERASMUS+ programa.

Detaljnije

Blog

 • Testiranje performansi web servera pomoću alata Apache Bench - I deo

  Ukoliko ste imali problema sa učitavanjem sajta usled prevelikog ili nepredvidivog saobraćaja, postoji mogućnost predviđanja i projektovanja resursa. Uvod Testiranje performansi veb portala se pokazalo kao jedna od veoma bitnih stavki ...

  Detaljnije
 • Docker Swarm konfiguracija sa Nginx-om

  Docker Swarm je alat za klasterizaciju i raspoređivanje Docker kontejnera sličan alatu Kubernetes. Sa Swarm-om je moguće napraviti klaster od Docker čvorova koji izgledaju kao jedan virtuelni sistem. Uvod Zamislite da ...

  Detaljnije
 • Univerzalni paket menadžeri - Deo II

  U prethodnom delu Univerzalni paket menadžeri – Deo I dali smo osnovne osobine univerzalnih paket menadžera na Linuksu. Sada prelazimo na praktičan rad koji uključuje i kreiranje jednostavih paketa ...

  Detaljnije

Upis

UPIS 2019/2020

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA za polaganje PRIJEMNOG ISPITA za upis na studije MATEMATIKE i INFORMATIKE

Institut za matematiku i informatiku organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita iz matematike za upis na osnovne akademske studije MATEMATIKE i INFORMATIKE počev od 2. marta 2019. godine prema rasporedu datom u sledećoj TABELI, u kojoj su sadržani i materijali sa održanih termina.

Za sve informacije obratiti se na email imi.servis@gmail.com

Dokumenti za pripremu prijemnog ispita

Vesti

Biznis modeli u IT industriji i koji odabrati za Vaš Start UP

U sredu 17.4.2019. će u sali A-II-1 će biti održano predavanje sa temom Biznis modeli u IT industriji i koji odbrati za Vaš Start UP.

Detaljnije

Vesti

Inovacije CERAMO u industrijskim Cloud rešenjima

Istraživači Instituta za matematiku i informatiku postali deo međunarodnog konzorcijuma koji će u okviru evropskog CloudiFacturing projekta raditi na razvoju softverskog rešenja za optimizaciju proizvodnje u metalskoj industriji.

Detaljnije

Stručna praksa

Comtrade centar-praksa

U okviru Centra za praksu, Comtrade nudi mogućnost obavljanja stručne prakse studentima završnih godina. Potrebni su nam mladi ljudi, ambiciozni, posvedeni razvoju IT rešenja, spremni za nove izazove u radu među najboljima. Svi zainteresovani studenti mogu poslati svoje biografije nа e-mail praksa@comtrade.com.

Partneri

Comtrade IT solutions and services

asseco

Microsoft Corporation Serbia

Istraživacko razvojni centar za bioinženjering

Technomedia

Emisia

Linkovi