Adam Stanojević - CV

Adam Stanojević je rođen 1980.  godine u Kragujevcu. Školovao se u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji od 1995. do 1999. godine. Po završetku srednje škole upisuje Prirodno-matematički fakultet, odsek za matematiku i informatiku,  gde je diplomirao  2004. godine. Od tada je angažovan kako u obrazovno-naučnim institucijama tako i u privredi na poslovima primene i unapređivanja računarske tehnologije i softvera.

Od 2005-2007. godine bio je istraživač pripravnik pri Matematičkom institutu  SANU.
Od 2007-2010. godine je radio kao softver inženjer u Spinnaker New Technologies (Hermes Softlab d.o.o). Godine 2010. izabran je za asistenta u Institutu za matematiku i informatiku, Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.
Uža naučna oblast za koju je angažovan kao asistent je Programiranje. Ima  jedan  rad sa skupa od međunarodnog značaja.
Od  2005 – 2007. godine bio je angažovan na jednom projektu Ministarstva nauke Republike Srbije, a od  2011. do danas na još jednom projektu Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije. U više navrata,  2010. i 2011. godine boravio je na Institutu za fiziku u Beogradu kao polaznik obuke za korišćenje i administraciju AEGIS grid infrastrukture.
Član je Društva matematičara Srbije.

Kao asistent Instituta za matematiku i informatiku angažovan je na sledećim predmetima: Arhitektura računara 1, Baze podataka 1, Softverski alati 2, Klijentske veb tehnologije, Algoritamske strategije, Softverski inženjering 1 i Operativni sistemi 2.

Član je redakcije  časopisa „Tangenta“, časopisa za matematiku i računarstvo namenjen učenicima srednjih škola. Od 2003. godine učestvuje u radu Matematičke radionice mladih u Kragujevcu. Zajedno sa ostalim kolegama, unapređuje znanje učenika iz osnovnih i srednjih škola na polju matematike i računarstva i obavlja njihovu pripremu za takmičenja svih nivoa. U toku 2012. godine učestvuje u radu Regionalnog centra za talente iz Kragujevca kao mentor dva takmičara , učenika srednjih škola.