Innovation Cloud

 

Innovation Cloud je internacionalna softverska kompanija iz Luksemburga, sa 50% ukupnog kapitala u sprskom vlasništvu. Osnovana 2007 godine sa sedištem u Luksemburgu, dok su razvojni, prodajni i marketinški centri smešteni u Kragujevcu.

Innovation Cloud razvija i nudi klaud softverska rešenja za upravljenje kompletnim inovacionim procesom, tj rešenja za upravljanje idejama, razvojem novih proizvoda/usluga, kao i praćenje performansi proizvoda/usluga na tržištu.

Innovation Cloud već 10 godina organizuje i uspešno sprovodi stručnu praksu u saradnji sa Institutom za matematiku i informatiku PMF-a iz Kragujevca, pa su tako i ove godina naša vrata otvorena za sve zainteresovane studente. Stručna praksa je namenjena svim studentima koji žele da usavrše svoja znanja, iskuse rad i atmosferu u IT kompaniji i da primene svoja znanja o tehnologijama o kojima uče na fakultetu.

Trajanje stručne prakse je do 2 meseca, koja će se sprovesti početkom jula u našem razvojnom centru u ulici Kneza Mihaila 7, Kragujevac.

Plan i program stručne prakse:

  • Kreiranje SPA (Singl Page applications) pomoću Angular 8 framework-a/React
  • Kreiranje mobilne aplikacije za Android i iOS uz pomoć Ionic framework-a
  • Kreiranje REST Servera u PHP programskom jeziku
  • MongoDB i MYySQL

Prijave sa CV-om i naznakom „Stručna praksa“ slati na office@innovationcloud.com.  Na stručnu praksu primamo 3 studenta, a najboljim studentima pružamo i mogućnost da započnu svoju profesionalnu karijeru u našoj softverskoj kompaniji.