Matematičke radionice u maju

 

 

 

 

 

 U sklopu naučno-popularne manifestacije Maj mesec matematike, na Prirodno - matematičkom fakultetu (II sprat PMF-a) biće organizovane sledeće aktivnosti.

„Šta zna moja M-ekipa?“

18.05.2019. u 10h

„Šta zna moja M-ekipa?“ je matematički kviz turnirskog tipa, organizovan u četiri kategorije raspoređene na osnovu uzrasta učenika: učenici mladjih razreda osnovne škole; učenici V i VI razreda; učenici VII i VIII razreda; srednjoškolci. Svaka ekipa se sastoji od tri učenika koji grupno ili samostalno rešavaju odgovarajuće matematičke zadatke u kratkom vremenskom roku. Voditelji i žiri kviza će biti nastavnici, saradnici i studenti Instituta za matematiku i informatiku PMF-a Kragujevac.

Prijave slati na mail amilenkovic@kg.ac.rs

„Igra i umetnost – gde je tu matematika?“

17.05.2019. u 18.30h

Radionica „Igra i umetnost – gde je tu matematika?“ će vas upoznati sa društvenim igrama u čijoj je osnovi ova naučna disciplina, kao i sa problemom popločavanja ravni. Učenicima će biti prezentovani mozaici koji ilustruju ideju popločavanja ravni pravilnim mnogouglovima. Potom će imati priliku da sami nađu još rešenja ovog problema koristeći modele pravilnih mnogouglova. Voditelji su nastavnici, saradnici i studenti Instituta za matematiku i informatiku PMF-a Kragujevac.

Sve aktivnosti koje će biti održane u sklopu Maja meseca matematike, u Kragujevcu možete pogledati ovde