Praksa de Majorka 2019 First Minute

U sredu 22.05.2018. sa početkom u 12.00 u sali A-II-1 će biti održana promocija letnjih praksi i/ili škola 4 softverske kompanije: Quantox, ZWEB, InnovationCloud i LotusFlare.

Agenda

12.00 Quantox

Quantox Technology je kompanija koja se više od 10 godina uspešno bavi izradom web sajtova i aplikacija, mahom za evropsko i svetsko tržište. U svojim prostorijama u Čačku, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, Quantox zapošljava više od 160 stručnjaka iz oblasti programiranja. O kompaniji, mogućnostima za praksu i stručno usavršavanje će govoriti Nađa Obradović, HR team, zatim Nikola Jeremić Front End i Dušan Perišić Back End developeri, koje će pričati o svojim iskustvima i počecima, kao i odgovarati na pitanja u vezi sa sistemom praksi u kancelariji u Kragujevcu.

12.30 ZWEB

 ”ZWEBB SERBIA”DOO iz Kraljeva  je proizvodno-razvojni deo  istoimene švedske firme (Zwebb Sweden,  www.zwebb.com) sa sedištem u Stokholmu. Naša osnovna delatnost je razvoj web sajtova i aplikacija u LAMP radnom okruženju (Linux, Apache, MySQL, PHP) i CMS sistemima eZPublish i WordPress. ZWEBB osmišljava i razvija inovativna softverska rešenja u vidu sistema za rad i finansisijksih portala , strogo prilagođenih zahtevima naših klijenata  iz Švedske, Norveške, Belgije, Švajcarske i SAD-a.

13.00 InnovationCloud

Innovation Cloud SARL je internacionalna softverska kompanija iz Luksemburga, sa 50% ukupnog kapitala u sprskom vlasništvu. Dok je središte kompanije u Luksemburgu, razvojni, kao i prodajni i marketinški centri, su smešteni u Kragujevcu, gde imaju preko 50 zaposlenih. Innovation Cloud razvija i nudi klaud softverska rešenja za upravljenje kompletnim inovacionim procesom, tj rešenja za upravljanje idejama, razvojem novih proizvoda/usluga, kao i praćenje performansi proizvoda/usluga na tržištu. Uspešno sarađuju sa brojnim fakultetima kao i sa srednjim školama, stalno pružajući priliku za praksu i sticanje praktičnih znanja i veština mladih. Stručni mentori su tu da prenesu znanja iz oblasti klaud-a, PHP, React, Shell-a i razvoj mobilne aplikacije u Ionic-u.

O kompaniji, kao i mogućnostima stručne prakse govoriće jedan od vlasnika kompanije koji je i tehnički direktor, Stefan Vasiljević.

13.30 LotusFlare

LotusFlare je startup osnovan 2014. godine od strane bivših direktora kompanije Facebook. Tim koji je osnovao LotusFlare je deo tima koji je zaslužan za to što Facebook ima preko milijardu korisnika na mobilnim uređajima. Misija firme je da učini mobilni internet pristupačniji ljudima na celom svetu. LotusFlare je podržan od strane vodećih investitora Silicijumske doline poput Chamath Palihapitiya i imamo kancelarije na 6 lokacija na 3 različita kontinenta, a najveća kancelarija se nalazi u Beogradu. O kompaniji, praksama i mogućnostima za zaposlenje će govoriti Aleksandar Ivanović, jedan od osnivača i glavni inženjer.