Pobednici i ove godine na Arsenal Festu

Na ovogodišnjem takmičenju u okviru predmeta Softverski inženjering, za najbolju Concertino aplikaciju proglašena je aplikacija tima Nudle. Softverska kompanija ASSECO je i ove godine sve članove pobedničkog tima, kao i najbolje pojedince, nagradila računarskom opremom i kompletima ulaznica za sve četiri večeri muzičkog festivala Arsenal Fest 2019.

Miljana Mračević (ASSECO) sa članovima tima Nudle (Andrej Ilić, Marko Gavrilović, Ana Radovanović, Nikola Milojković, Anđela Bogdanović) i najboljim pojedincem (Milena Tomović)

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu se već deset godina u okviru studijskog programa Informatika održava kurs iz predmeta Softverski inženjering. Cilj ovog predmeta je priprema studenata za realne uslove poslovanja u softverskoj industriji. Svi studenti se dele u timove koji imaju zadatak da za vreme trajanja kursa razviju sopstveno softversko rešenje za zadati realan problem. Po završetku kursa se organizuje takmičenje za najbolju aplikaciju, pri čemu se u obzir uzimaju zadovoljenost zahteva klijenta, dokumentovanost projekta, ispravnost i robusnost aplikacije, ergonomija i vizuelni utisak.

Tema ovogodišnjeg kursa je razvoj Concertino aplikacije, alata za tradicionalno i agilno upravljanje softverskim projektima.