Nov modul na OAS Matematika

 

Od školske 2019/2020 godine realizuje se NOV studijski  program na OAS Matematika u okviru koga se, počev od druge godine, bira jedan od 3 modula:

  • Modul Računarstvo i primenjena matematika (NOV modul)
  • Modul Profesor matematike
  • Modul Teorijska matematika i primene

Modul RAČUNARSTVO I PRIMENjENA MATEMATIKA  osposobljava studente za rad u različitim multidisciplinarnim timovima koji se bave rešavanjem složenih realnih problema upotrebom matematike, računarstva i savremenih informacionih i drugih tehnologija, jer nudi najširi spektar disciplina računarstva i primenjene matematike. U skromnijem obimu student može steći kompetencije za budućeg predavača, koje se na master studijama matematike mogu nadograditi, tako da student stekne neophodne kompetencije za rad u obrazovnom sistemu.

Modul PROFESOR MATEMATIKE  omogućava  studentima sticanje kompetencija neophodnih za rad u osnovnim i srednjim školama. Ovaj modul obezbeđuje ovladavanje znanjima iz bazičnih matematičkih disciplina, ali nudi i mnoštvo sadržaja iz PPM predmeta i na najbolji način sprema studente za rad u svojstvu profesora matematike. Dodatno, ukoliko student položi odgovarajući broj (bar pet) informatičkih predmeta koji pokrivaju propisane sadržaje, po završetku master akademskih studija matematike, stiče kompetencije da radi i kao profesor informatike, odnosno račinarstva i informatike, u osnovnim i srednjim školama.

Modul TEORIJSKA MATEMATIKA I PRIMENE studentu pruža znanja iz šireg spektra matematičkih teorijskih disciplina, pri čemu se ukazuje i na potencijalne primene. Na taj način se student najbolje sprema za dalje školovanje posvećeno izučavanju složenijih matematičkih sadržaja. Delimično, student stiče i kompetencije za budućeg predavača, koje se na master studijama matematike mogu nadograditi, tako da student stekne neophodne kompetencije za rad u obrazovnom sistemu.

Više detalja o izbornim modulima možete čutu na prezentaciji izbornih predmeta i modula koja će biti održana 24.09.2020. prema satnici koja će biti naknadno objavljena.