Konkurs za dodelu nagrada i pohvala Matematičkog instituta SANU

Nagrada (pohvala) za matematiku i mehaniku dodeljuje se za najbolju odbranjenu doktorsku disertaciju iz oblasti matematike i mehanike. Druga nagrada (pohvala) za računarstvo dodeljuje se za najbolju odbranjenu doktorsku disertaciju iz oblasti računarstva. Pravo učešća na konkursu imaju svi kandidati kojima do sada nije dodeljena Nagrada Matematičkog instituta SANU za najbolji doktorat, a koji su doktorsku disertaciju odbranili na nekom univerzitetu u Republici Srbiji u 2020. godini.

Nagrada za matematiku i mehaniku dodeljuje se studentima master studija za najbolji originalni naučnoistraživački rad, master rad, seminarski ili drugi pisani rad, koji spada u domen naučnoistraživačke delatnosti iz oblasti matematike i mehanike. Druga nagrada za računarstvo dodeljuje se studentima master studija za najbolji originalni naučnoistraživački rad, master rad, seminarski ili drugi pisani rad koji spada u domen naučnoistraživačke delatnosti iz oblasti računarstva.

Nagrada za matematiku i mehaniku dodeljuje se studentima redovnih studija za najbolji originalni naučnoistraživački rad, diplomski rad, seminarski ili drugi pisani rad koji spada u domen naučnoistraživačke delatnosti iz oblasti matematike i mehanike. Nagrada za računarstvo dodeljuje se studentima redovnih studija za najbolji originalni naučni rad, diplomski rad, seminarski ili drugi pisani rad koji spada u domen naučnoistraživačke delatnosti iz oblasti računarstva.

Rok za konkurisanje je 26. mart 2021.

Nagrade se sastoje iz povelje i novčane nagrade. Dodela Nagrada i Pohvala će biti objavljena u maju 2021. godine, o čemu će dobitnici biti obavešteni.

Uslov za konkurisanje je da su radovi odbranjeni na nekom od univerziteta sa sedištem u Republici Srbiji.

Više o Matematičkom institutu možete pogledati ovde.