Tim LogN ide na Arsenal Fest

Na ovogodišnjem takmičenju u okviru predmeta Softverski inženjering, za najbolju PlanTECH aplikaciju je proglašena aplikacija tima LogN. Softverska kompanija ASSECO je sve članove pobedničkog tima, ali i najbolje pojedince, nagradila kompletima ulaznica za sve tri večeri muzičkog festivala Arsenal Fest 2017.

Miljana Mračević (ASSECO) sa članovima tima LogN (Jovica Andrić, Lazar Avramović, Nikola Pejić, Anđela Arsić,  Aleksandar Lazović) i najboljim pojedincem (Đorđe Mitrović)

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu se već osam godina u okviru studijskog programa Informatika održava kurs iz predmeta Softverski inženjering. Cilj ovog predmeta je priprema studenata za realne uslove poslovanja u softverskoj industriji. Svi studenti se dele u timove koji imaju zadatak da za vreme trajanja kursa razviju sopstveno softversko rešenje za zadati realan problem. Po završetku kursa se organizuje takmičenje za najbolju aplikaciju, pri čemu se u obzir uzimaju zadovoljenost zahteva klijenta, dokumentovanost projekta, ispravnost i robusnost aplikacije, ergonomija i vizuelni utisak.

Tema ovogodišnjeg kursa je bila razvoj PlanTECH softverskog sistema za podršku odlučivanju u poljoprivredi.

Sa željom da nagradimo entuzijazam i trud, doprinesemo popularizaciji informatike, ali i promovisanju kulture, i ove godine smo u saradnji sa našim partnerima iz kompanije ASSECO svim članovima pobedničkog tima i najboljim pojedincima obezbedili komplete ulaznica za muzički festival Arsenal Fest 2017. 

Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem

Ljubivoje Ršumović