Seminar mašinskog učenja u Petnici

 

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente da se prijave na seminar mašinskog učenja u Petnici (PSI:ML). Prijave su otvorene do 1. marta na linku

Seminar mašinskog učenja "PSI:ML" (Petnica Summer Institute of Machine Learning) će se ove godine održati po četvrti put od 22. do 31. jula u Petnici, a namenjen je pre svega studentima završnih godina osnovnih, kao i studentima postdiplomskih studija tehničkog i matematičkog usmerenja. Predavači su eksperti u oblasti mašinskog učenja, sa ekstenzivnim iskustvom u industriji i akademiji.

Tokom seminara učesnici će imati prilike da se, kroz intenzivna celodnevna predavanja  i radionice, upoznaju sa osnovama mašinskog učenja i da unaprede svoje znanje kroz teorijski i praktični rad. Drugi deo seminara podrazumeva rad na grupnim ili individualnim projektima na predloženu ili samoinicijativno odabranu temu. Tokom projekata, svakom od učesnika će biti dodeljen mentor koji je stručnjak u konkretnoj oblasti.

Svi detalji o procesu prijavljivanja dostupni su na linku.

Međunarodni seminar mašinskog učenja "PSI:ML" je prvi put održan 2015. godine. Osmišljen je od strane nekolicine inženjera zaposlenih u Microsoft razvojnom centru u Srbiji koji su dugi niz godina bili saradnici u Petnici, a eksperti su u ovoj oblasti. Seminar je do sada okupio oko 70 učesnika, a neki od projekata rađenih na seminaru su prerasli u nagrađivane naučne radove.

Sve detalje u vezi samog seminara zainteresovani studenti mogu pronaći na psiml.petnica.rs