HTec Kragujevac - Strucna praksa

HTEC Group je kompanija osnovana u Srbiji koja ima globalno prisustvo sa sedištem u San Francisku (SAD), regionalnim kancelarijama u SAD-u, Engleskoj, Švedskoj i Holandiji, kao i razvojnim centrima u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i Bosni i Hercegovini.  

HTEC tim čini više od 2.000 stručnjaka koji razvijaju i dizajniraju digitalne proizvode, hardver i firmver, pametne uređaje, data science, veštačku inteligenciju, skalabilne cloud platforme i druga visokotehnološka rešenja koja korporativnim klijentima omogućavaju da unaprede poslovanje kroz digitalizaciju i razvoj novih proizvoda i usluga. Strast za rešavanje složenih inženjerskih izazova i pružanje inovativnih odgovora na najteža pitanja ugrađena je u DNK kompanije.

Kroz partnerstva sa vodećim svetskim naučno-istraživačkim organizacijama i globalnim korporacijama, kao i sa nekim od najinovativnijih startup-a, HTEC razvija proizvode koje koriste milioni ljudi širom sveta. 

Kancelarija u Kragujevcu osnovana je 2022. godine, okuplja vrhunske inženjere, dizajnere i druge profesionalce, koji ostvaruju izuzetne rezultate u kreiranju inovativnih rešenja i razvoju domenske stručnosti u radu sa najnovijim tehnologijama. Tim u Kragujevcu čini više od 40 vrhunskih stručnjaka, sa ciljem da taj broj značajno uveća.

U cilju jačanja saradnje sa akademskom zajednicom i podrške razvoju budućih IT profesionalaca, organizujemo stručnu praksu za studente. Program stručne prakse fokusiraće se na razvoj aplikacija u skladu sa profesionalnim principima rada, uz korišćenje sledećih tehnologija: za frontend - React, za backend - .Net i Java i za QA - Selenium. Polaznici stručne prakse biće podeljeni u dva tima koji će praviti dve aplikacije iste namene, ali u različitim backend tehnologijama. Broj učesnika je maksimalno 16 i timovi će imati sledeće članove:

TIM I

Frontend - 3 studenta - React

Beckend - 3 Studenta - .Net

QA - 2 studenta – Selenium (Java)

 

TIM II

Frontend - 3 studenta - React

Beckend - 3 studenta - Java

QA - 2 studenta – Selenium (Java)

 

Zainteresovani kandidati za stručnu praksu mogu se prijaviti putem linka:

https://htecgroup.com/careers/#kragujevac-internship-x33

ili svoje prijave mogu poslati na mail: internshipkg@htecgroup.com, najkasnije do 01.02.2023. godine. Uslov za kandidate je da budu aktuelni sudenti pomenutih fakulteta i u prijavi je obavezno navesti za koju od navedenih tehnologija student želi da obavlja stručnu praksu.

 

Program stručne prakse počinje 20.02.2023. i trajaće četiri nedelje. Praksa će biti organizovana u prostorijama HTEC Group-e u Kragujevcu, ulica Kralja Petra I 23 (II sprat).

Prezentacija o HTEC Group-i, tehnologijama koje koristimo na projektima, kao i o najavljenoj stručnoj praksi biće održana 13.01.2023. u 15h, u sali A-II-1 na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.