Praksa de Majorka First Minute

 

U sredu 23.05.2018. sa početkom u 12.00 u sali A-II-1 će biti održana promocija letnjih praksi i/ili škola 4 softverske kompanije: Quantox, ElBet, LotusFlare i Comtrade.

Agenda

12.00 Comtrade - EDIT 2018

Kompanija Comtrade , kao jedna od vodećih IT kompanije u regionu, i ove godine po 22. put organizuje Letnju IT školu EDIT - prvenstveno namenjenu studentima koji žele da steknu praktično iskustvo koje im je neophodno za karijeru u IT industriji. Ovoga puta lajtmotiv programa je koncept “Izgradi svoju budućnost”. Učesnike očekuje rad na uzbudljivim projektima koji će im omogućiti da lakše grade svoju budućnost u oblasti informacionih tehnologije uz znanje koje će steći. O kompaniji, samoj EDIT letnjoj školi, ali i o mogućnostima za praksu i stučno usavršavanje na realnim projektima će govoriti Borivoje Bošković, HR coordinator i Đorđe Banjević, Lead engineer na Vanderlande projektu.

12.30 Quantox

Quantox Technology je kompanija koja se više od 10 godina uspešno bavi izradom web sajtova i aplikacija, mahom za evropsko i svetsko tržište. U svojim prostorijama u Čačku, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, Quantox zapošljava više od 160 stručnjaka iz oblasti programiranja. O kompaniji, mogućnostima za praksu i stručno usavršavanje će govoriti Nađa Obradović, HR team, zatim Nikola Jeremić Front End i Dušan Perišić Back End developeri, koje će pričati o svojim iskustvima i počecima, kao i odgovarati na pitanja u vezi sa sistemom praksi u kancelariji u Kragujevcu.

13.00 ElBet

Elbet d.o.o. je firma osnovana 2002. godine, sa sedištem u,  koja se bavi izradom softvera za igre na sreću, posebno virtuelnih igara za sportske kladionice. Predstavnik kompanije će predstaviti tehnologije i linije softvera, sa posebnim osvrtom na razvoj igara za urađaje sa ograničenim resursima, kao što su Raspberry Pi uređaji.

13.30 LotusFlare

LotusFlare je startup osnovan 2014. godine od strane bivših direktora kompanije Facebook. Tim koji je osnovao LotusFlare je deo tima koji je zaslužan za to što Facebook ima preko milijardu korisnika na mobilnim uređajima. Misija firme je da učini mobilni internet pristupačniji ljudima na celom svetu. LotusFlare je podržan od strane vodećih investitora Silicijumske doline poput Chamath Palihapitiya i imamo kancelarije na 6 lokacija na 3 različita kontinenta, a najveća kancelarija se nalazi u Beogradu.  O kompaniji, praksama i mogućnostima za zaposlenje će govoriti Aleksandar Ivanović, jedan od osnivača i glavni inženjer.