Konkurs Fonda za mlade talente Republike Srbije

 

Fond za mlade talente Republike Srbije je raspisao konkurs za stipendiranje do 950 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2019/2020. godinu.

Uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su:

  • da su državljani Republike Srbije ili da imaju status izbeglice; 
  • da imaju prebivalište u Republici Srbiji, odnosno boravište – za lica koja imaju status izbeglice; 
  • da su u školskoj 2019/2020. godini upisani u završnu godinu osnovnih akademskih studija ili master akademskih studija ili integrisanih akademskih studija fakulteta i univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija; 
  • da im je prosečna ocena najmanje 8,50 u toku prethodnih godina studija (za studente završnih godina osnovnih akademskih studija i integrisanih akademskih studija), a za studente master akademskih studija da im je prosečna ocena najmanje 8,50 sa osnovnih akademskih studija; 
  • da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija;
  • da nisu navršili 25 godina života - za studente osnovnih akademskih studija, odnosno da nisu navršili 27 godina života - za studente master akademskih studija i studente integrisanih akademskih studija do datuma raspisivanja Konkursa.

Tekst konkursa, model prijave, izjavu o saglasnosti za pribavljanje podataka, primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora i model ugovora o stipendiranju možete preuzeti OVDE.

Konkurs je otvoren do 24. januara 2020. godine.