Webinar: Primena veštačke inteligencije u medicini

 

27. maja 2020. u 18:30Kragujevac AI, organizuje vebinar 

Primena veštačke inteligencije u medicini

Predavači na vebinaru su Đorđe Gligorijević (YAHOO Research) i naš kolega Branko Arsić, jedan od osnivača zajednice Kragujevac AI, ogranka svetske zajednice za podršku demokratizaciji znanja u oblasti veštačke inteligencije City.AI.

Registracija je obavezna i može se izvršiti na sledećem linku: https://lnkd.in/gWs3MTT

Agenda

  • Djordje Gligorijević (Yahoo Research) će govoriti o upotrebi elektronskih medicinskih podataka i implementaciji različitih algoritama mašinskog učenja u oblasti zdravstvene informatike. Dodatno ćemo i prodiskutovati i o nekoliko novih aplikacija u ovoj oblasti, kao što su otkrivanje asocijacija ljudskih gena i predviđanje potrebnih resursa za pacijente u hitnoj službi.
  • Branko Arsić (BioIRC & PMF Kragujevac) govoriće o projektu “Segmentacija slika pluća snimljenih sinhrotronskom rendgenskom tomografijom”. Ovom prilikom biće reči o primeni dubokog učenja u obradi medicinskih slika, tačnije o primeni konvolucionih neuronskih mreža u njihovoj segmentaciji. Kreiranjem 3D modela plućnih alveola na osnovu segmentiranih slika otvara se mogućnost testiranja mikromehanike vazduha i određenih vrsta lekova.

O zajednici Kragujevac.AI

Kragujevac AI predstavlja lokalnu AI zajednicu koja je deo šireg City.AI ekosistema. City.AI je najveći svetski AI community koji je danas prisutan u više od 60 gradova sveta i broji preko 280 lokalnih ambasadora koji rade na demokratizaciji znanja u oblasti AI.