PRAKSA: Online QA kurs kompanije Endava

 

10.02.2021. u 16h kompanija Endava za studente Instituta za matematiku i infomatiku organizuje online prezentaciju kursa za testiranje softvera. Prezentacija kursa biće održana preko platforme MS Teams. Link do prezentacije.

Uspešno savladavanje kursa će studentima OAS Informatike biti priznato kao Stručna praksa.  

Rok za prijavu je petak 12.02.2021. LINK ZA PRIJAVU NA KURS!

O kursu

Kompanija Endava organizuje kurs za testiranje softvera koji će početi sa realizacijom u drugoj polovini februara ove godine. Kurs će obuhvati osnove testiranja softvera, kao i testiranje za mobilne aplikacije, SCRUM, API testiranje. Više detalja će biti izloženo u toku same prezentacije. 

Kurs će se održavati jednom nedeljno, a sve ukupno je u planu 11 nedelja aktivne nastave.

Broj mesta je ograničen. 

Važne napomene za studente OAS Informatike

Pohađanje kursa će biti priznato kao Stručna praksa ukoliko student uspešno savlada obaveze koje se od njega na kursu očekuju.

Takođe, studenti koji na svom programu imaju predmet Kvalitet i testiranje softvera (predmet je obavezan na IV godini modula Softversko inženjerstvo) će za taj predmet biti omogućeno da za aktivnosti na QA kursu dobiju poene koji ulaze u ukupan broj poena za polaganje ispita. 

O kompaniji 

Endava je tehnološka kompanija, sa preko 20 godina iskustva u radu sa nekim od vodećih svetskih kompanija u oblasti finansija, osiguranja, telekomunikacija, medija, tehnologija i maloprodaje. Osmišljavanjem i isporukom inovativnih rešenja, Endava svojim klijentima pomaže u procesu digitalne transformacije poslovnih procesa.

Endava ima blizu 7.000 zaposlenih u svojim kancelarijama širom sveta, a u Srbiji je prisutna od 2015. godine, kada se spojila sa domaćom kompanijom PSTech. Sa blizu 700 zaposlenih, jedna je od najvećih softverskih kompanija u zemlji, sa kancelarijama u Beogradu, Kragujevcu i Čačku.