TransPerfect - gostujuće predavanje

U okviru predmeta Kvalitet i testiranje softvera, a u saradnji sa privredom, se održava novo predavanje na temu QA.

Predavanjima mogu da prisustvuju studenti svih godina.

Tema: API i Performance testiranje

Termin: Sreda, 14.12.2022. u 17:00, sala A-II-1

Predavači:

   Filip Maksimoski, QA Engineer

   Vladimir Gašić, QA Engineer

   Nikola Grujić, QA Engineer

O kompaniji:

Transpefect je najveća svetska kompanija u oblasti prevođenja, lokalizacije kao i tehnološkoh rešenja za globalno poslovanje. TransPerfect postoji već 30 godina i na globalnom nivou ima preko 7000 zaposlenih u preko 100 kancelarija širom sveta. U kancelariji u Kragujevcu ima preko 200 zaposlenih.

Prevodilačka industrija je inicijalno bila u osnovi poslovanja, i to najpre kroz razvoj softvera za prevođenje, ali se poslovanje kompanije vremenom proširilo i na druge oblasti, tako da TransPerfect zapravo omogućava pronalaženje svrsishodnih rešenja u različitim poslovnim procesima.

U našoj kancelariji u Kragujevcu, poslovanje je podeljeno na dve veće celine – razvoj softvera i produkcija. Development timovi razvijaju različite aplikacije i framework-e za te aplikacije, a timovi iz produkcije pružaju svojevrsnu logističku pomoć na različitim projektima vezanim za lokalizaciju. Bitno je napomenuti da kompanija posluje po proizvodnom modelu, tako da nema outsourcing-a, već se naši proizvodi konstanto održavaju uz razvijanje novih funkcionalnosti, što mladim ljudima pruža izvanredne mogućnosti za profesionalni razvoj.