Sajber heroj

Uz podršku relevantnih državnih institucija, visoko-školskih ustanova i privrede, Fondacije “Mreža za sajber bezbednost” sprovodi program Sajber heroj (Cyber Hero) koji ima za cilj izgradnju i jačanje kapaciteta u oblasti informacione bezbednosti medju srednjoškolcima i studentima kroz vannastavni rad, treninge i učešće na takmičenjima. Jedna od najvažnijih aktivnosti u okviru ovog programa je Nacionalno takmičenje iz sajber bezbednosti “Serbian Cybersecurity Challenge” koje se ove godine organizuje po četvrti put. Ovaj program i takmičenje predstavljaju odličnu priliku za Vaše studente da dodatno razviju veštine u ovoj kritičnoj oblasti, ali i da pokažu svoje znanje kroz učešće na Nacionalnom i međunarodnim takmičenjima.

Nacionalno takmičenje se sprovodi u dve faze, pri čemu je prva faza takmičenja individualna i održaće se tokom vikenda 11-12. marta 2023. godine u onlajn formatu, dok će druga, finalna faza biti održana u fizičkom prostoru 17. maja 2023. godine kroz nadmetanje timova sastavljenih od učesnika koji su pokazali najbolje znanje u kvalifikacijama. Učešće u programu Sajber heroj i na svim takmičenjima u okviru ovog programa je besplatno, a pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola i studenti visoko-školskih institucija na teritoriji Republike Srbije. Pobednici takmičenja će dobiti vredne nagrade i priznanja, a najbolji učesnici će imati priliku da postanu deo Nacionalnog tima koji će se boriti na evropskom takmičenju ECSC 2023 u Norveškoj.

Učenici i studenti se za učešće u programu i na takmičenjima prijavljuju popunjavanjem formulara na stranici https://cyberhero.rs/prijava-scc-2023/.

Realizacija programa, organizacija Nacionalnog takmičenja i formiranje Nacionalnog tima odobreni su od strane Ministarstva informisanja i telekomunikacija, a podršku su dali i Ministarstvo spoljnih poslova i Nacionalni CERT. Strateški partner programa Sajber heroj je Misija OEBS u Srbiji.