EDIT 2024

Vodeća letnja regionalna IT škola EDIT, koju organizuje kompanija Comtrade, će biti održana od 22. do 26. jula, 2024.

Prijave za EDIT 2024 su besplatne i otvorene su od 20. maja.

Učesnici letnje škole tokom 5 dana programa koriste najnovije tehnologije i alate, rade sa priznatim stručnjacima na izazovnim projektima iz stvarnog sveta, ali i uče o:

• najnovijim IT trendovima

• izazovima sa kojima se susreću IT profesionalci

• timskom radu i saradnji.

PROGRAM #EDITworld24

Ove godine, EDIT se održava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, i biće hibridni događaj: rad na projektima će se izvoditi onlajn, dok će se studenti okupljati u glavnim gradovima svojih zemalja za poslednje dane prezentacija, grupnih aktivnosti i zabave! Učesnici će raditi u mešovitim, međunarodnim timovima, pri čemu će svaki tim imati mentora koji će ih voditi kroz ceo projekat. Možete odabrati jedan od dva projekta, odnosno teme kreirane na osnovu savremenih tehnologija i trendova unutar IT industrije:

1) THE ADVANCING WORLD OF MICROSERVICE ARCHITECTURE

Prva tema ovogodišnjeg EDIT-a obrađuje arhitekturu mikroservisa istražujući različite aspekte razvoja mikroservisa unutar okvira distribuiranog sistema kroz unapređivanje praktičnog IT projekta. Tokom 5 dana programa naučićete kako da u potpunosti iskoristite stek koji se sastoji od Angulara, TypeScript-a, .NET-a, C#-a i MS SQL-a. Priznati stručnjaci će vas, zajedno sa drugim polaznicima, voditi kroz zadatak koji podrazumeva poboljšanje projekta kreiranjem dodatnih mikroservisa i integrisanjem u sistem. Cilj programa nije samo proširenje znanja i veština u arhitekturi mikroservisa i tehnologiji kontejnerizacije, već i razvoj aplikacije korišćenjem mikroservisa i Kafka-e za međuservisnu komunikaciju.

2) NEURAL LANGUAGE UNDERSTANDING (NLU) IN CHATBOT APPLICATIONS

Prijavljivanjem za drugu temu dobijate jedinstvenu priliku da razvijete svoje Python, NLU i ML veštine. Imaćete mogućnost da odmah primenite vaše novostečeno znanje i učestvujete u kreiranju i poboljšanju chatbot aplikacije zajedno sa renomiranim IT stručnjacima. Zajedno ćete istražiti razvojno okruženje Jupyter Notebook-a i popularnih Python IDE-ova poput PyCharm-a i Visual Studio Code-a. Takođe, na našem programu ćete naučiti dosta o timskom radu i saradnji. Fokusiranje na agilne metodologije poput SCRUM-a ili Kanbana omogućiće vam lako upravljanje ciklusom razvoja i implementacije NLP modela.

Prijave za EDIT 2024 su besplatne i otvorene su od 20. maja. Zato, ukoliko ste student i želite da započnete IT karijeru na najbolji način, ne preostaje nam ništa drugo nego da vas pozovemo da kliknete i prijavite se!