Kompanija ASEE Solutions nagradila najbolju aplikaciju za upravljanje softverskim projektima

I ove godine smo u okviru predmeta Softversko inženjerstvo održali takmičenje za najbolji softverski proizvod. Za najbolje softversko rešenje za upravljanje softverskim projektima je proglašena aplikacija „ProjSync“ tima SyncATech, koji je od kompanije ASEE Solutions nagrađen vrednim nagradama. Iako je jedan od osnovnih ciljeva predmeta priprema studenata za timski rad, kompanija ASEE Solutions je posebno, kao najistaknutijeg pojedinca, nagradila i Vojina Milovića, člana tima FireSoft.

Ovogodišnji pobednici sa predstavnicima kompanije ASEE Solutions
 

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu se u okviru studijskog programa Informatika održava kurs iz predmeta Softverski inženjering. Cilj ovog predmeta je priprema studenata za realne uslove poslovanja u softverskoj industriji. Svi studenti se dele u timove koji imaju zadatak da za vreme trajanja kursa razviju sopstveno softversko rešenje za zadati realan problem. Po završetku kursa se organizuje takmičenje za najbolju aplikaciju, pri čemu se u obzir uzimaju zadovoljenost zahteva klijenta, kvalitet projektne dokumentacije, ispravnost, robustnost i bezbednost aplikacije, doživljaj korisnika i dizajn korisničkog okruženja, ali i sposobnost prezentovanja proizvoda klijentima.

Tema ovogodišnjeg projekta je bila razvoj alata za upravljanje softverskim projektima koji treba da iskoristi prednosti tradicionalnih i agilnih metoda, tako da omogući jednostavan i intuitivan prikaz projekata i zadataka u okviru organizacije, što će rezultovati boljom organizacijom rada, raspoređivanjem vremena i praćenjem stanja projekta.