Kit Devlin u Kragujevcu

 

U sredu 28.02.2018. u posetu Kragujevcu dolazi čuveni britanski matematičar i populizator matematike Kit Devlin. Svoje predavanje i predstavljanje knjige će održati u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji sa početkom u 13h. 

Profesor na Univerzitetu Stenford i autor mnogih studija i knjiga će, pored Kragujevca, posetiti još i Beograd i Novi Sad. Ovaj briljantni matematičar od 1987. živi u Sjedinjenim Američkim Državama gde na nacionalnom radiju vodi emisiju posvećenu, pre svega, matematičkim temama. Zahvaljujući ovom angažmanu, u američkoj javnosti je poznat kao The Math Guy. U Srbiji je do sada objavljena jedna Devlinova knjiga, "Nedovršena igra", koju je preveo i objavio Centar za promociju nauke, a ovih dana izdavačka kuća Heliks će objaviti njegovu knjigu "U potrazi za Fibonačijem".

Povodom dolaska poznatog svetskog matematičara Elementarijum prenosi tekst Kita Devlina "Svi matematički modeli koje sam naučio na fakultetu zastareli su tokom mog života", objavljen 1. januara 2017. na sajtu huffingtonpost.com.

NAPOMENA: Svi studenti koji žele da prisustvuju predavanju potrebno je da se, zbog ograničenog broja mesta, jave na e-mail adresu sladjana_dimitrijevic@kg.ac.rs.