Raspisan Konkurs Fonda za mlade talente

Raspisan Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje studija u Republici Srbiji.


Top Talent Program 2019 firme MSG GLOBAL SOLUTIONS

Da li želiš da se konstatno razvijaš i učiš u dinamičnom, internacionalnom okruženju? Da li sebe vidiš u lokalnom ili globalnom timu koji radi na projektima za klijente širom sveta? Prihvati izazov i istraži prilike u kompanijama msg global solutions & msgNETCONOMY kroz tronedeljni i tromesečni Top Talent Program.


CERAMO postao deo međunarodnog tima za istraživanja bolesti srca

Zahvaljujući ugovoru o naučno-tehničkoj saradnji na Horizont 2020 projektu SilicoFCM, zaključenom između Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu i Istraživačko razvojnog centra za bioinženjering BioIRC, istraživači sa Instituta za matematiku i informatiku uključeni u vodeća svetska istraživanja bolesti srca.


ELEKTRONSKA PRIJAVA ISPITA i korišćenje Studentskog portala - OBUKA

Obuka studenata za elektronsko prijavljivanje ispita i korišćenje Studentskog portala - INDEKS biće održana u sredu 28.11.2018. u svečanoj sali Fakulteta prema sledećem rasporedu: 12.00 za studente Instituta za fiziku i Instituta za matematiku i informatiku, 12.30 za studente Instituta za hemiju i Instituta za biologiju i ekologiju i studente Psihologije.


Societe Generale Banka - saradnja

Societe Generale Osiguranje - saradnja


Nastavnici i saradnici Institutu za matematiku i informatiku učestvovali su u osnivanju Istraživačkog centra Goč

Nastavnici i saradnici Institutu za matematiku i informatiku aktivno su učestvovali u osnivanju Istraživačkog centra Goč posvećenog STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) obrazovanju. Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja je podržalo ovaj projekat i u periodu 9-12. novembar održan je prvi istraživački seminar Naučni kontakt ili Igrom do nauke za učenike VII i VIII razreda organizovan u dve sekcije: matematika i fizika.


Обавезна пријава за отварање налога на Студентском порталу

Обавештавамо студенте да ће почевши од децембарског испитног рока пријава испита бити спровођена електронским путем, преко Студентског портала.


Na IMI-ju osnovan Centar za računarsko modelovanje i optimizaciju

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu osnovan Centar za računarsko modelovanje i optimizaciju – CERAMO. Centar će se baviti istraživanjima u oblasti računarskih nauka sa ciljem stvaranja inovativnih rešenja za primenu u privredi i nauci.


PRIJAVA ZA KOLOKVIJUME

Radi lakšeg organizovanja kolokvijuma i optimalnijeg korišćenja resursa Fakulteta svi studenti OAS Matematike i OAS Informatike treba da prijave izlazak na kolokvijume popunjavanjem odgovarajuće forme. Rok za prijavu kolokvijuma je 5. novembar.