Pobednici i ove godine na Arsenal Festu

Na ovogodišnjem takmičenju u okviru predmeta Softverski inženjering, za najbolju Concertino aplikaciju proglašena je aplikacija tima Nudle. Softverska kompanija ASSECO je i ove godine sve članove pobedničkog tima, kao i najbolje pojedince, nagradila računarskom opremom i kompletima ulaznica za sve četiri večeri muzičkog festivala Arsenal Fest 2019.    


IMI gost - Adam Stanojević, softverski inženjer kompanije Seven Bridges

U sredu 26.6.2019. u 14h u sali A-II-20 gost Instituta za matematiku i informatiku će biti Adam Stanojević, softverski inženjer u kompaniji Seven Bridges. Adam će održati predavanje na temu Metapodaci i baze znanja iz perspektive Seven Bridges-a. Predavanje je namenjeno studentima završnih godina osnovnih, studentima master i doktorskih studija.


Oglasna tabla od sada dostupna i na telefonu

IMI oglasna tabla studentima dostupna i na mobilnim telefonima! Preuzmi aplikaciju i dobićeš obaveštenje kada se objave rezultati kolokvijuma, odlože predavanja.


Strengthening Teaching Competences in Higher Education

U cilju praćenja i unapređenja nastavnog procesa na visokoškolskim ustanova sprovodi se istraživanje u okviru projekta Jačanje nastavničkih kompetencija u visokom obrazovanju (Strengthening Teaching Competences in Higher Education) finansiranog u okviru ERASMUS+ programa.


Inovacije CERAMO u industrijskim Cloud rešenjima

Istraživači Instituta za matematiku i informatiku postali deo međunarodnog konzorcijuma koji će u okviru evropskog CloudiFacturing projekta raditi na razvoju softverskog rešenja za optimizaciju proizvodnje u metalskoj industriji.


Studenti IMI pružaju IT podršku humanitarnoj akciji

U Biznis inovacionom centru u Kragujevcu 21. marta održana je prezentacija sportskog poduhvata našeg poznatog paraolimpijca i humaniste Gorana Nikolića.


Maj mesec matematike

Centar za promociju nauke u saradnji sa Matematičkim institutom Srpske akademije nauka i umetnosti je raspisao konkurs za mapiranje matematičkih dogadjaja u Srbiji koji će predstavljati deo osme po redu, naučnopopularne manifestacije Maj mesec matematike.


StartIT o IMI Blogu - IMI Blog prepoznat od strane srpske IT zajednice

Pre 2 godine pokrenut je IMI blog čiji tekstovi privuku oko 3000 posetilaca mesečno. Kvalitet sadržaja bloga prepoznali su i predstavnici srpske IT zajednice.