Strengthening Teaching Competences in Higher Education

U cilju praćenja i unapređenja nastavnog procesa na visokoškolskim ustanova sprovodi se istraživanje u okviru projekta Jačanje nastavničkih kompetencija u visokom obrazovanju (Strengthening Teaching Competences in Higher Education) finansiranog u okviru ERASMUS+ programa.


Biznis modeli u IT industriji i koji odabrati za Vaš Start UP

U sredu 17.4.2019. će u sali A-II-1 će biti održano predavanje sa temom Biznis modeli u IT industriji i koji odbrati za Vaš Start UP.


Inovacije CERAMO u industrijskim Cloud rešenjima

Istraživači Instituta za matematiku i informatiku postali deo međunarodnog konzorcijuma koji će u okviru evropskog CloudiFacturing projekta raditi na razvoju softverskog rešenja za optimizaciju proizvodnje u metalskoj industriji.


Otvorene prijave za Bubble Cup 12

Pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave na međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 12. Prijave su otvorene do 28.4.2019. godine.


Studenti IMI pružaju IT podršku humanitarnoj akciji

U Biznis inovacionom centru u Kragujevcu 21. marta održana je prezentacija sportskog poduhvata našeg poznatog paraolimpijca i humaniste Gorana Nikolića.


Maj mesec matematike

Centar za promociju nauke u saradnji sa Matematičkim institutom Srpske akademije nauka i umetnosti je raspisao konkurs za mapiranje matematičkih dogadjaja u Srbiji koji će predstavljati deo osme po redu, naučnopopularne manifestacije Maj mesec matematike.


StartIT o IMI Blogu - IMI Blog prepoznat od strane srpske IT zajednice

Pre 2 godine pokrenut je IMI blog čiji tekstovi privuku oko 3000 posetilaca mesečno. Kvalitet sadržaja bloga prepoznali su i predstavnici srpske IT zajednice.


Radne subote u letnjem semestru

Radne subote u letnjem semestru.