One-year scholarship program sponsored by the Free State of Bavaria 2020/21

The Free State of Bavaria invites applications for its one-year scholarship program for students from Central, Eastern and Southeastern Europe for the academic year 2020/21 via BAYHOST.


Prezentacija: EURAXESS portal – Put do evropske stipendije

  Univerzitetski Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata sa zadovoljstvom poziva sve studente master i doktorskih akademskih studija, mlade postdoktorande i istraživače da prisustvuju prezentaciji o EURAXESS portalu.


Raspisan konkurs Fonda za mlade talente za studije u inostranstvu

  Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu – rok za prijavu: 1. novembar 2019.


Microsoft Development Center Serbia - Nagradna anketa i prijava za fokus grupe

Microsoft Development Center Serbia u saradnji sa TIM Centrom iz Novog Sada sprovodi istraživanje na temu "Microsoft kao poslodavac" u cilju razumevanja i unapređenja doživljaja njih kao poslodavca.


Vanredni ispitni rok Septembar 2

Odobren je vanredni ispitni rok Septembar 2, studenti imaju pravo da prijave jedan ispit. Prijava je 26. septembra, a polaganje ispita 27. septembra.


IMI tim pobednik IBM Datathona 2019

Pobednik ovogodišnjeg IBM Data Science hakatona je Deep Vortex, tim sastavljen od IMI saradnika, studenata i kolega iz partnerskih kompanija. U konkurenciji od 13 timova, Deep Vortex se svojim modelom za predviđanje kreditnog rizika namenjenog kompaniji Nelt izborio za prvo mesto, osvojio novčanu nagradu od 3000 eura i učešće na Data Science 5.0 konferenciji, a svoje rešenje prezentovao je na IBM Think Summit-u. 


CERAMO dodeljuje stipendije studentima informatike

Centar za računarsko modelovanje i optimizaciju raspisuje konkurs za stipendiranje tri studenta završnih godina osnovnih ili master studija informatike za rad na projektima iz oblasti veštačke inteligencije, softverskog inženjerstva i računarstva u oblaku (cloud computing-a).