Vesti

Pobednici i ove godine na Arsenal Festu

Na ovogodišnjem takmičenju u okviru predmeta Softverski inženjering, za najbolju Concertino aplikaciju proglašena je aplikacija tima Nudle. Softverska kompanija ASSECO je i ove godine sve članove pobedničkog tima, kao i najbolje pojedince, nagradila računarskom opremom i kompletima ulaznica za sve četiri večeri muzičkog festivala Arsenal Fest 2019.    

Detaljnije

Blog

 • Load balancer - šta će nam to?

  Kao što vodimo računa da ljudske kadrove ne preopteretimo poslom, jer postaju manje produktivni, isto važi i za servere. Tu nastupaju tzv. Load Balancer-i. Povezani članci Kako bi se najbolje ispratili ...

  Detaljnije
 • Nginx, ASP.NET Core i testiranje performansi - Apache Bench II deo

  Ideja drugog dela je instalacija Nginx WEB servera, postavljanje jednostavne aplikacije i testiranje performansi u virtuelnom okruženju. Priprema okruženja za testiranje Kako smo pomenuli u prvom delu da je moguće koristiti ...

  Detaljnije
 • Testiranje performansi web servera pomoću alata Apache Bench - I deo

  Ukoliko ste imali problema sa učitavanjem sajta usled prevelikog ili nepredvidivog saobraćaja, postoji mogućnost predviđanja i projektovanja resursa. Uvod Testiranje performansi veb portala se pokazalo kao jedna od veoma bitnih stavki ...

  Detaljnije

Upis

UPIS 2019/2020

Informacije o terminima prijavljivanja za polaganje prijemnog ispita, terminu prijemnog ispita i terminima za upis na osnovne akademske studije MATEMATIKE i INFORMATIKE možete pronaći OVDE.

SPISKOVI KANDIDATA prijavljenih za polaganje prijemnog ispita na OAS MATEMATIKA i OAS INFORMATIKA

Prijemni ispit u Institutu za matematiku i informatiku je 25.06.2019. godine u 10 časova.

Okupljanje kandidata je u svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta u 09:30 časova.

Kandidat na prijemni ispit donosi potvrdu koja se dobija prilikom prijavljivanja i ličnu kartu ili pasoš radi identifikacije (bez toga nije moguće polaganje prijemnog ispita).

Za sve informacije obratiti se na email imi.servis@gmail.com 

Dokumenti za pripremu prijemnog ispita

Vesti

IMI gost - Adam Stanojević, softverski inženjer kompanije Seven Bridges

U sredu 26.6.2019. u 14h u sali A-II-20 gost Instituta za matematiku i informatiku će biti Adam Stanojević, softverski inženjer u kompaniji Seven Bridges. Adam će održati predavanje na temu Metapodaci i baze znanja iz perspektive Seven Bridges-a. Predavanje je namenjeno studentima završnih godina osnovnih, studentima master i doktorskih studija.

Detaljnije

Vesti

Студентска летња стручна пракса Универзитета у Крагујевцу

Студентска летња стручна пракса Универзитета у Крагујевцу

Detaljnije

Stručna praksa

Comtrade centar-praksa

U okviru Centra za praksu, Comtrade nudi mogućnost obavljanja stručne prakse studentima završnih godina. Potrebni su nam mladi ljudi, ambiciozni, posvedeni razvoju IT rešenja, spremni za nove izazove u radu među najboljima. Svi zainteresovani studenti mogu poslati svoje biografije nа e-mail praksa@comtrade.com.

Partneri

Comtrade IT solutions and services

asseco

Microsoft Corporation Serbia

Istraživacko razvojni centar za bioinženjering

Technomedia

Emisia

Linkovi